SLOWLY MELTING

LOOKBOOK FOTOGRAFIE

Voor onze vrienden van Knives Surfing Fins mochten we na het produceren van de Butterwax commercial ook meedenken over de fotografie van de kledinglijn van het lookbook van Knives. Voor Knives is het erg belangrijk dat alle gepresenteerde content aanvoelt als één geheel maar toch op zichzelf staat.

Dat klinkt misschien wat vergezocht maar in de praktijk is het veel logischer. We hebben ervoor gekozen om de foto’s analoog te laten schieten om het ‘old-school’ gevoel van de Butterwax commercial over te brengen. Daarnaast is ervoor gekozen om wat elementen van de commercial, zoals de pakken cornflakes, mee te nemen tijdens de shoot.

THE ORIGINAL TEE

Voor de “classic tee” is gekozen om allerdaagse ochtend rituele op een verlaten parkeerplaats af te beelden.

Filmfotografie

De analoge filmrolletjes die gebruikt zijn geven een uniek uitstraling aan de foto’s. Hiervoor is gekozen in overleg met Knives Surfing Fins. Het idee was om alledaagse taferelen terug te laten komen op gekke plekken. Zo is er voor de “classic tee” gekozen voor een leegstaande parkeerplaats en strijk setting. Voor de “butter tee” is gekozen om een Bali achtige vibe te creëren. Hiervoor zijn we naar een tuincentrum geweest.

THE BUTTER TEE

Voor de “butter tee” is gekozen om een Bali achtige vibe te creëren in een westlands tuincentrum.