DUCKTAPE

BRANDED CONTENT

DUCKTAPE – THERE MUST BE AN EASY FIX!?

In opdracht van Knives Surfing Fins hebben we een tweede video mogen produceren. Ditmaal een surfvideo van een surftrip naar Lanzarote. Het eindresultaat een supertoffe video waar erg trots op zijn.

Het doel met deze video is om entertainment te leveren en het merkimago te versterken. Zo moest de video een losse stijl hebben en toegankelijk zijn voor de doelgroep van Knives. 

 

 

Ze wisten dat de surfers in de video niet de aller beste uit de scene waren. En dat we daar dus niet te veel op konden leunen. De video moest daarom super origineel worden, met veel humor. En dit alles moest binnen het imago van KNIVES passen. Een hele opgave!

Maar ook een hele leuke uitdaging! Om dit te laten slagen hebben we eerst gekeken naar de stijl van KNIVES. Deze kende we al goed door eerder werk wat we voor ze gedaan hadden.

VHS VIDEO MEETS THE DIGITAL AGE

KNIVES RECORDER

We hebben gekozen om de surf beelden die we gingen schieten af te wisselen met analoge HandyCam beelden. Deze techniek bevat uit zichzelf al veel karakter. Hiermee konden we de surfers filmen zonder dat het te erg een filmset zou worden. Dit zou namelijk afdoen aan de spontaniteit van de video en het vermogen om je te herkennen in de surfers. 

Verder leek het ons leuk om herkenbare stukjes uit de BUTTERWAX-commercial terug te laten komen in de DUCKTAPE-video. Zo is de intro geïnspireerd door de handjes die boter pakte en geeft het tussenstuk waarin een steen in de magnetron veranderd in een blok boter ook een knipoog naar BUTTERWAX.

Door op dit soort bruggetjes te maken tussen de verschillende video’s creëer je als het waren een media ecosysteem! Dit is het voordeel van een mediapartner.